Wijziging nettoloon per 1 april, wat moet u weten?

ElsmanNieuws0 Comments

Normaal gesproken gelden de loonheffingstabellen, die gebruikt worden om te berekenen hoeveel loonbelasting en premies volksverzekeringen u moet inhou-den op het brutoloon van een werknemer, voor een heel jaar. Als gevolg van uit-gebreide discussies over het Belastingpakket eind vorig jaar, is dat dit jaar an-ders. De tabellen worden namelijk per 1 april iets aangepast.

Werknemers houden daardoor vanaf april iets minder over van hetzelfde brutoloon als voorheen, zonder dat u daar iets aan kunt doen. Volgens het ministerie van Financiën zou het verschil niet al te groot moeten zijn, namelijk maximaal zo’n € 10,- netto per maand per werknemer. Let op. Een concreet bedrag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen, dus een nieuwsbericht met een stellig bedrag dat voor iedereen geldt, is onjuist.

Tip. Heeft u werknemers die zich bij elke eurocent verschil in de loonstrook bij u melden? Dan is het handig om deze werknemers vooraf te melden dat u verplicht bent om te werken met nieuwe tabellen, waardoor ze (buiten uw schuld) net iets minder overhouden. Dat kan een hoop vervelende discussies achteraf voorkomen en laat ze ook zien dat het ook niet uw eigen idee is.

Vanaf 1 april houden de meeste werknemers net iets minder over van hun brutoloon. Informeer ze dat u verplicht bent om te werken met nieuwe belastingtabellen waardoor ze (buiten uw schuld) net iets minder overhouden. Dit voor het eerst dus over het maandloon van april.

Geef een reactie