Wat kan ik doen om mijn personeel weer te motiveren?

ElsmanVoor u gelezen

Ik heb enkele medewerkers die hun motivatie totaal kwijt lijken. Dat heeft al effect op klanten, van wie enkelen zijn weggelopen. Wat kan ik doen om mijn personeel weer te motiveren?

Deze vraag is beantwoord door:
Annemarie van Gaal, serie-ondernemer, investeerder en spreker. Eerst uitzoeken of je nog iets aan de motivatie kunt doen. Praat met ze, zoek uit waar de angel steekt en afhankelijk daarvan trek je je plan. Is je werknemer (1) structureel een probleemschopper of (2) wil hij/zij wel maar is er iets dat hem/haar blokkeert?

1. Ik adviseer om meteen de koe bij de horens te vatten: bijna dagelijks hoor ik gruwelverhalen van ondernemers over werknemers die de waarheid verdraaien, manipuleren, klanten schofferen en met geen mogelijkheid, óf alleen na veel stress en bakken met geld, ontslagen kunnen worden. Dossiers opbouwen vreet energie. Energie die je als ondernemer hard nodig hebt om je bedrijf op koers te houden. Zelfs met een vuistdik dossier in de hand ben je vaak nog jaren bezig om een ontslag geregeld te krijgen en al die tijd moet het salaris doorbetaald worden en heb je een tikkende tijdbom rondlopen in je bedrijf. Denken dat het overgaat is funest voor je bedrijf. Maak een eind aan jullie samenwerking. Dat kost misschien een paar maanden salaris, maar niets doen kost meer.

2. Probeer uit te vinden wat de reden is van hun gedrag. Misschien is er iets dat jij kunt veranderen. Vaak zijn ondernemers trots op hun eigen bedrijf en hebben medewerkers het gevoel dat hun baas uitstraalt dat hij alles zélf voor elkaar heeft gekregen. Dat is funest voor de trots van je medewerkers, want wie wil er werken voor een baas die zich alle successen toeëigent? Zorg dat je medewerkers trots kunnen zijn. Trotse medewerkers werken harder, maar zijn daarnaast ook de beste reclame en de beste ambassadeurs voor jou. Zij prijzen jou en het bedrijf aan bij vrienden en kennissen en dat is van onschatbare waarde. Trots kun je stimuleren bij je medewerkers door hun het gevoel te geven dat zij belangrijk zijn voor het succes. Geef complimentjes, schouderklopjes en vier de successen met elkaar. Nieuwe klant binnengehaald? Nieuwe mijlpaal qua omzet of winst? Vier gezamenlijke successen en vergeet nooit de belangrijke bijdrage van je medewerkers te benadrukken.

Bron: Sprout