RVO wijst glastuinbouwondernemers erop dat zij de Gecombineerde Opgave moeten invullen en indienen voor maandag 15 mei

ElsmanVoor u gelezen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) wijst ook glastuinbouwondernemers erop dat zij de Gecombineerde Opgave moeten invullen en indienen voor maandag 15 mei als zij daartoe een uitnodiging hebben ontvangen. “Vorig jaar is er voor het eerst een onderdeel aan de Gecombineerde Opgave toegevoegd dat verplicht is voor glastuinders”, aldus een persvoorlichter van de RVO.

De Gecombineerde Opgave is een jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. Hiermee levert de agrarisch ondernemer tussen 1 maart en 15 mei gegevens aan voor onder andere de Landbouwtelling, de mestwetgeving, het Diergezondheidsfonds, een aantal subsidies, maar ook glastuinders moeten in de Gecombineerde Opgave bijvoorbeeld hun emissieaangifte van hun stookinstallaties invullen, aldus de persvoorlichter. “Voor de rest kunnen glastuinders veel zaken overslaan”, aldus de voorlichter.

Glastuinders die in het voorjaar een uitnodiging hebben ontvangen voor de Gecombineerde Opgave zijn verplicht dit ook te doen, zo vertelt de persvoorlichter. Ook moeten glastuinders bijvoorbeeld aangegeven of men op 1 januari 2017 lid is van een producentenorganisatie die erkend is op grond van de Gemeenschappelijke Marktordening in de groente- en fruitsector en welke erkende producentenorganisatie(s) dat dan is. Maar ook de de percelen en de geteelde gewassen moeten worden opgegeven. Bekijk hier een checklist die is bedoeld om agrariërs zo goed mogelijk voor te bereiden op het invullen van de Gecombineerde Opgave.

Helpdesk
De persvoorlichter wijst er op dat er een ‘Helpdesk Gecombineerde Opgave’ bestaat waar ondernemers die de Gecombineerde Opgave in willen vullen, maar daarover vragen hebben, kunnen bellen. Deze is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 17.00 uur “Echter, ook aanstaande vrijdag, op 5 mei, zijn de medewerkers van het callcenter beschikbaar om vragen te beantwoorden.” Deze helpdesk van RVO.nl is bereikbaar op het telefoonnummer 088 042 42 42. Op 2 mei 2017 moest 58% van de boeren en tuinders hun Gecombineerde opgave indienen over 2017 nog indienen.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert de Gecombineerde opgave uit in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Bron: RVO