Vijf valkuilen waar hardwerkende ondernemers vaak intrappen

ElsmanVoor u gelezen

Ondernemers zullen het fenomeen vast herkennen: altijd druk bezig en aan het eind van de week altijd het gevoel dat je niet alles hebt af kunnen strepen wat op de planning stond. Hoe komt dit? Een korte opsomming van vijf fouten die veel hardwerkende ondernemers maken.

Micromanagement
Niet alles wat je medewerkers doen hoeft dubbel gecheckt te worden. Vertrouw erop dat zij hun werk goed uitvoeren en geef hen verantwoordelijkheid. Natuurlijk kan het zijn dat er een fout gemaakt wordt, maar je zult zien dat je medewerkers al snel hun verantwoordelijkheid nemen en je zelf tijd overhoudt.

Procesfout
Dat jij als ondernemer steeds harder moet werken, kan komen doordat er ergens anders in het bedrijfsproces iets mis gaat. Misschien zitten de juiste mensen niet op de juiste plek, kampt er iets aan de huidige werkwijze of worden niet de juiste systemen ingezet. Neem een moment om te evalueren waar het fout gaat. Dit kost waarschijnlijk wel wat tijd, maar zal onderaan de streep juist zorgen voor een verlaging van de werkdruk.

Centralisatie
Het is altijd gemakkelijk om als ondernemer je eigen ideeën als beste te bestempelen, maar een ander uit het team dat je om je heen hebt verzameld kan ook waardevolle input hebben. Geef anderen daarom de kans om hun zienswijze op tafel te leggen en laat hen helpen om hun ideeën te realiseren.

Prioritering
Vaak zorgen interne problemen of urgente aandachtspunten ervoor dat je er niet aan toe komt om over de toekomst van het bedrijf na te denken. Op het moment dat je nieuwe kandidaten wilt zoeken, of een nieuwe strategie wilt bedenken, nemen dagelijkse kleine problemen de overhand. Zonder jezelf af en toe af en laat je medewerkers de problemen zelf oplossen. Je zult zien dat ze lang niet altijd je hulp écht nodig hebben.

Werkdruk medewerkers
Als ondernemer wil je je werknemers tevreden hebben en tevreden houden. Op het moment dat zij iets niet afkrijgen ben je dan ook snel geneigd om het werk af te maken of zelfs over te nemen. Hoewel dat op de korte termijn voor waardering van werknemers zal zorgen, moet je als ondernemer het probleem juist bij de bron aanpakken. Je werknemers hebben er op de lange termijn dan ook meer aan als je werkt van en oplossingen voor de hoge werkdruk.

Neem de tijd om na te denken
Herken jij de bovengenoemde punten ook? Neem dan eens een moment de tijd om na te denken over hoe je deze valkuilen het beste aan kunt pakken. Je zult zien dat je tijd over houdt!

Bron: businessinsider.nl