Jumbo lanceert als eerste supermarkt eigen bloem

ElsmanVoor u gelezen

Als eerste supermarkt in Nederland krijgt Jumbo een eigen bloem: een geelzwarte germini in de huisstijlkleur van het familiebedrijf. De eerste Jumbo bloem werd vandaag geplukt en door Sarah Dikker, Hollands Beste Bloemstiliste, verwerkt in een prachtig boeket. Vervolgens werd de bloem officieel gedoopt door Frits van Eerd, CEO van Jumbo. De bijzondere germini is in nauwe samenwerking met Jumbo ontwikkeld door Colours of Nature en vanaf 10 september verkrijgbaar op de bloemenafdeling van alle Jumbo supermarkten.

Colours of Nature uit De Lier is een Nederlandse coöperatie van minigerbera-kwekers – de germini. Zij zijn de afgelopen twee jaar druk bezig geweest om een germini te kweken die gedurende het hele jaar verkrijgbaar is, van uitstekende kwaliteit is en exact overeenkomt met de kleuren van Jumbo. De Jumbo bloem heeft – net als de andere bloemen die bij Jumbo verkocht worden – een zeven dagen versgarantie.

Herkenbaar

“Met bloemen en planten kun je onderscheidend zijn van andere supermarkten. Het is de eerste indruk die de klant bij binnenkomst van een winkel krijgt en de laatste indruk waarmee hij of zij weer naar buiten gaat. Daarom zijn we twee jaar geleden de zoektocht naar onze eigen Jumbo bloem begonnen”, aldus Frits van Eerd, CEO van Jumbo. “We kozen voor een germini, omdat deze zo herkenbaar is. Colours of Nature heeft de Jumbo bloem precies in onze kleuren weten te kweken. We zijn er heel trots op dat we nu een unieke bloem hebben. Eentje die er alleen voor onze klanten is.”

Bron: Bloemen en plantennieuws