Faillissement Limburgs aardwarmteproject CLG Geothermie definitief

ElsmanVoor u gelezen

De rechtbank Roermond heeft gisteren faillissement uitgesproken over Californië Lipzig Gielen Geothermie B.V. Het aardwarmteproject uit Grubbenvorst maakte twee weken terug al bekend faillissement te hebben aangevraagd, door gebrek aan perspectief voor hervatting van de sinds 2018 stilgelegde bron na lichte bevingen in het gebied.

Het project leverde sinds 2015 warmte in het tuinbouwgebied Californië bij Venlo. Na de bevingen hebben Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geen herstart toegelaten van de warmtewinning. Uit extern onderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk geen relatie bestond tussen de warmtewinning en de aardbeving en dat het risico op herhaling van de bevingen klein is.

LLTB-voorzitter Léon Faassen noemt de faillissementsaanvraag meer dan zuur voor de betrokken ondernemers, die hun nek hebben uitgestoken en met deze zeer goed werkende en innovatieve geothermiebron 30 miljoen kubieke meter aardgas per jaar bespaarden.

Bronnen: www.nieuweoogst.nl en www.bpnieuws.nl