Kopzorgen over terugkeer arbeidsmigranten na Kerst

ElsmanGeen categorie

Vanwege corona bleven veel arbeidsmigranten deze zomer in Nederland, omdat quarantainemaatregelen de tijdelijke terugreis naar hun moederland onaantrekkelijk maakte. Nu Kerst in aantocht is, willen velen wel terug.

Ondernemers, die van de arbeidsmigranten afhankelijk zijn, vrezen nu of ze daarna wel terugkeren, zo ontdekte BN De Stem na een rondgang langs enkele telers en uitzendbureaus.

“Veel werknemers bleven in Nederland, maar willen nu met de kerst graag naar familie”, aldus de tomatenteler die zegt veel kopzorgen en stress te hebben. Hij vreest dat zijn arbeidsmigranten niet of later terugkomen, bijvoorbeeld pas ergens in februari, of naar een ander bedrijf gaan. “Dat wordt dus een drama. Het werk moet wel af.”