Meer dan 1 miljoen kilo groenten en fruit naar voedselbanken

ElsmanVoor u gelezen

De Groente & Fruitbrigade heeft in 11 maanden meer dan 1.000.000 kilo groente en fruit geleverd aan voedselbanken. Dit is een recordopbrengst voor de organisatie. Door de coronacrisis is er meer aanbod vanuit leveranciers en meer vraag vanuit voedselbanken.

De Groente- & Fruitbrigade redt groente en fruit die anders weggegooid zouden worden. Deze producten zijn om verschillende redenen niet meer verkoopbaar, maar nog wel geschikt voor menselijke consumptie. De producten worden in dozen of kratten aangeleverd door leveranciers, of ze worden door vrijwilligers bij leveranciers opgehaald.

De organisatie werkt vanuit een locatie op het ABC-terrein te Poeldijk. Na het uitzoeken en herpakken worden de producten geleverd aan regionale distributiecentra van Voedselbanken Nederland. Via deze distributiecentra worden de producten verdeeld over de lokale voedselbanken.

De Groente- & Fruitbrigade heeft het streven om elke klant van de voedselbank wekelijks van 1 kilo groente en fruit te voorzien. Om dit te bereiken wordt er gewerkt aan uitbreiding naar Venlo en eventueel Barendrecht.

bron: Groente & Fruitbrigade