Inholland en HAS starten training vertical farming

ElsmanVoor u gelezen

Gisteren was Martijn Haas van Inholland te gast bij KAS Live! In de uitzending op Paprika Tasty Radio vertelde hij onder andere over een bijzondere samenwerking tussen Inholland en HAS Den Bosch, die samen een opleiding rondom vertical farming starten.

Inholland Delft en HAS Den Bosch organiseren samen de internationale training ‘Managing a Vertical Farm’. Tussen 16 en 19 november nemen zij de deelnemers onder andere mee met een bus naar onder andere Brightbox in Venlo, waar gewassen worden gezaaid en geoogst in klimaatcellen. Ook bezoeken de deelnemers Certhon, om meer te leren over het bouwen van en optimaal starten met een vertical farm.

De training staat onder leiding van Lector Jasper den Besten van de HAS samen met onder andere Roël Sung-Kon-Sung van Inholland, zo liet Martijn Haas gisteren op de tuinbouwzender van Nederland weten. “Alles komt aanbod, van de bouw van vertical farms tot substraten, transplanters, techniek en belichting.”

Luister het volledige gesprek met Martijn Haas over de ‘Managing a Vertical Farm’ vanaf maandag terug via goedemorgen.podbean.com. In het gesprek wordt ook een update gegeven over andere opleidingen, waaronder ‘Smart horticulture’.

Bron: Goedemorgenpotplant.nl