Corona remt private equity in tuinbouw niet, integendeel

ElsmanVoor u gelezen

Tegen de trend neemt het aantal fusies en overnames in de tuinbouwsector de laatste jaren alleen maar toe. De niet te stoppen stroom aan berichten over fusies, overnames en het instappen van (private equity) investeerders ontgaat ook De Telegraaf niet. De krant sprak Frank de Hek van Oaklins en Jan de Ruyter van ABN Amro. Corona bleek geen belemmering voor investeerders in de tuinbouw en de verwachting is dat het aantal investeringen nog verder zal stijgen.

Vorig jaar legden Frank en zijn collega Felix in Groentennieuws al uit hoe dat komt. Zij concludeerden dat investeerders in de tuinbouw inmiddels wel door een beetje volatiliteit heen kijken. Voorheen was die volatiliteit nog een belemmering. “Investeerders hebben een stip op de horizon en willen daar samen met bedrijven naartoe groeien.”

Het resulteerde vorig jaar in opnieuw 18 deals. De krant komt tot 104 in totaal. Lees hier het hele artikel in De Telegraaf.

Bron: Groentennieuws.nl

Elsman International Consultants heeft al talloze overnames en bedrijfsopvolgingen begeleid, wilt u daar meer over weten bel ons dan gerust op telefoonnummer: 073-5117175