Warmte uit rookgassen volledig benut dankzij tweede rookgascondensor

ElsmanVoor u gelezen

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen, met stijgende energiekosten als gevolg van geopolitieke ontwikkelingen en een toenemende druk om de ecologische voetafdruk te verkleinen. In antwoord op deze uitdagingen heeft Bosman Van Zaal een oplossing ontwikkeld: de integratie van een warmtepomp in een bestaand of een tweede rookgascondensorcircuit. Een technologie waarbij de warmte in de rookgassen volledig benut wordt. Eén en ander kan toegepast worden bij een bestaande ketel of een WKK-installatie.

De voordelen voor tuinbouwbedrijven kunnen zijn:

  • Hogere efficiëntie: Door gebruik te maken van rookgaswarmte kan de energie-efficiëntie aanzienlijk worden verhoogd, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen.
  • Milieuvriendelijkheid: Minder energieverbruik betekent een kleinere ecologische voetafdruk en een verminderde CO2-uitstoot.
  • Verbeterde controle: De integratie van deze technologie biedt nauwkeurige controle over de kasomgeving, wat cruciaal is voor de kwaliteit van gewassen.
  • Snel terugverdiend: Een investering in een tweede rookgascondensor kan zich snel terugbetalen gezien de besparingen op energiekosten.

De stijgende prijzen en de milieudruk maken de integratie van een tweede rookgascondensor met een warmtepomp mogelijk tot een slimme oplossing om de gasefficiëntie te maximaliseren tot 100%.

Optimaliseer warmteterugwinning en minimaliseer warmteverlies
Een tweede rookgascondensor is een efficiënte technologie die volledig gebruikmaakt van de warmte in rookgassen. Wat deze technologie bijzonder maakt, is haar vermogen om de warmte-inhoud van rookgassen te benutten die anders verloren zou gaan. Door rookgassen meer af te koelen dan traditionele systemen, maximaliseert een tweede rookgascondensor de gasefficiëntie.

Verminder ecologische voetafdruk
Terwijl het concept van een tweede rookgascondensor en warmtepomp niet nieuw is, heeft het de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen in de tuinbouwsector. De toepassing van deze technologie draagt bij aan efficiëntie, wat steeds belangrijker wordt in een tijdperk van groter milieubewustzijn.

Praktische toepassing
De trend om te investeren in een tweede rookgascondensor neemt toe. Bedrijven erkennen de voordelen van het maximaliseren van warmteterugwinning en het minimaliseren van warmteverlies. De toepassing kan variëren afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van elk bedrijf. Bedrijven die deze technologie hebben geïmplementeerd, rapporteren aanzienlijke kostenbesparingen op energie en een kortere terugverdientijd.

Praktische toepassing
De trend om te investeren in een tweede rookgascondensor neemt toe. Bedrijven erkennen de voordelen van het maximaliseren van warmteterugwinning en het minimaliseren van warmteverlies. De toepassing kan variëren afhankelijk van de behoeften en mogelijkheden van elk bedrijf. Bedrijven die deze technologie hebben geïmplementeerd, rapporteren aanzienlijke kostenbesparingen op energie en een kortere terugverdientijd

Bron: Groentennieuws

#rookgascondensor #energie #warmtepomp #rookgassen #WKK #Co2-uitstoot #gasefficiëntie #warmterugwinning #warmteverlies #ketel #tuinbouwsector #geopolitieke ontwikkelingen